Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu

Belgegeçer : 0
WEB http://danismendgaziiho.meb.k12.tr
Adres : ULUKAVAK MAH. GARANTİEVLER 12. SOK. NO 2 ÇORUM
VİZYON : Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız kötü bir şeyi ceza göreceği için değil, onun doğru olmadığını bildiği için yapmamalıdır. Özdenetimli insan yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdur. Danişmend Gazi İ.Ö.O her çocuğun ayrı bir birey ve farklı bir dünya olduğu ilkesinden yola çıkılarak onların başarı, sosyal ve psikolojik durumları her an titizlikle gözlemlenir. Söz konusu olan eğitim ve çocuklarımız olduğu zaman kusursuza ulaşma ideali bir zorunluluk haline gelmektedir. Okulumuzun temel vizyonu yapılan her işte kaliteyi sağlamaktır.
MİSYON : Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız önce düşünmeyi öğrenir. Çünkü düşünme, bilgiyi işleyen ve kullanılabilir hale getiren bir araçtır. Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız düşünerek, kendi fikirlerini oluşturarak, kendi cümlelerini kurarak, daha önceden keşfedilmiş güzel şeyleri daha iyiye taşıyabilecekleri gibi yeni şeyler keşfedebileceklerdir. Danişmend Gazi İ.Ö.O.’ nda çağdaş eğitim yöntemleriyle çocuklarımızın zeka gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak temel misyonlardandır. Danişmend Gazi İ.Ö.O.’ nda şiir ezberlemiş olmak için değildir. Çocuklarımızın duygusal zekasına etki eden her ayrıtı, sevgi unsuru ön plana çıkarılarak, hayal gücünü kullanmaya yönelik özgürlük bilincini geliştirici şekilde uygulanır. Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda başarı rastlantılara bırakılmaz. Her şey belli bir plan ve program doğrultusunda yapılır. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren başarılı olmayı alışkanlık haline getirmeleri okulumuzun en büyük misyonlarındandır.
BAŞARILAR :
Rehber Öğretmen : 0
Resim Sınıfı : 0
Müzik Sınıfı : 0
Misafirhane : 0
Kütüphane : 1
Hazırlık Sınıfı : 0
Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0
Öğretim Şekli : NORMAL
Kantin: 0
Yemekhane : 0
Revir : 0
Saatler : 08:30 - 15:30
Bağlantı : ADSL (1 Mbit)
Yabancı Dil :
Isınma : DOĞALGAZ
Lojman : Sayısı:0
Servis :
Ulaşım : SAAT KULESİNDEN BUHARAEVLER OTOBÜSÜ İLE GİDİLMEKTEDİR.
Yerleşim Yeri : ŞEHİR MERKEZİNDE BUHARAEVLER MAHALLESİNDE YENİ YAPILAŞMANIN YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGEDEDİR. KARŞISINDA EŞREF ERTEKİN KÜTÜPHANESİ VE AİLE SAĞLIK MERKEZİ VARDIR.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : MERKEZDE BULUNMAKTADIR.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : OKULUMUZ FUTBOL, FUTSAL, BOWLİNG, SATRANÇ, YÜZME VE ATLETİZM BRANŞLARINDA ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEKTE OLUP YEREL, BÖLGESEL VE ULUSAL ALANDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ VARDIR.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK BİLİMSEL PROJE ÇAĞRILARI, YEREL, BÖLGESEL, ULUSAL BİLİMSEL PROJE YARIŞMALARINA ÖĞRENCİLERİMİZ RAĞBET ETMEKTE OLUP FEN VE MATEMATİK ALAN ÖĞRETMENLERİMİZ VASITASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZ PROJE ÇALIŞMALARINI OKULUMUZ LABORATUVARINDA YAPMAKTADIR.
Proje Çalışmaları : SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ, BİLİMSEL PROJELER VE AKADEMİK PROJE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTE OLUP HER ÖĞRENCİMİZİN EN AZ BİR PROJE FAALİYETİNDE GÖREV ALMASI İÇİN SINIF REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ YOLUYLA KOORDİNASYON YAPILMAKTADIR.