Kurum Adı : Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu
WEB Adresi : http://danismendgaziiho.meb.k12.tr
Adres : ULUKAVAK MAH. GARANTİEVLER 12. SOK. NO 2 ÇORUM

VİZYON
Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız kötü bir şeyi ceza göreceği için değil, onun doğru olmadığını bildiği için yapmamalıdır. Özdenetimli insan yetiştirmek bizim sorumluluğumuzdur. Danişmend Gazi İ.Ö.O her çocuğun ayrı bir birey ve farklı bir dünya olduğu ilkesinden yola çıkılarak onların başarı, sosyal ve psikolojik durumları her an titizlikle gözlemlenir. Söz konusu olan eğitim ve çocuklarımız olduğu zaman kusursuza ulaşma ideali bir zorunluluk haline gelmektedir. Okulumuzun temel vizyonu yapılan her işte kaliteyi sağlamaktır.

MİSYON
Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız önce düşünmeyi öğrenir. Çünkü düşünme, bilgiyi işleyen ve kullanılabilir hale getiren bir araçtır. Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda çocuklarımız düşünerek, kendi fikirlerini oluşturarak, kendi cümlelerini kurarak, daha önceden keşfedilmiş güzel şeyleri daha iyiye taşıyabilecekleri gibi yeni şeyler keşfedebileceklerdir. Danişmend Gazi İ.Ö.O.’ nda çağdaş eğitim yöntemleriyle çocuklarımızın zeka gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak temel misyonlardandır. Danişmend Gazi İ.Ö.O.’ nda şiir ezberlemiş olmak için değildir. Çocuklarımızın duygusal zekasına etki eden her ayrıtı, sevgi unsuru ön plana çıkarılarak, hayal gücünü kullanmaya yönelik özgürlük bilincini geliştirici şekilde uygulanır. Danişmend Gazi İ.Ö.O’ nda başarı rastlantılara bırakılmaz. Her şey belli bir plan ve program doğrultusunda yapılır. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren başarılı olmayı alışkanlık haline getirmeleri okulumuzun en büyük misyonlarındandır.

Öğretmen Sayısı : 42
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 668
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:30 - 15:30
Derslik Sayısı : 25 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞALGAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : MERKEZDE BULUNMAKTADIR.
Ulaşım : SAAT KULESİNDEN BUHARAEVLER OTOBÜSÜ İLE GİDİLMEKTEDİR.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : ŞEHİR MERKEZİNDE BUHARAEVLER MAHALLESİNDE YENİ YAPILAŞMANIN YOĞUN OLDUĞU BİR BÖLGEDEDİR. KARŞISINDA EŞREF ERTEKİN KÜTÜPHANESİ VE AİLE SAĞLIK MERKEZİ VARDIR.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: