ÇORUM / MERKEZ - Danişmend Gazi İmam Hatip Ortaokulu

2024 İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARI BURSLULUK SINAVI

2024 YILI BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLIYOR

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları

13 ŞUBAT-1 MART 2024 arası alınacaktır. Tüm velilerin aşağıda yazan hususlara dikkat etmesi önemle rica olunur.

SINAV GİRİŞ BELGESİ: Sınav tarihinden 7 gün önce www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Öğrencinin sınava gireceği okul tarafından çıkarılıp öğrencinin sırasına bırakılacaktır.

SINAV TARİHİ: 21 NİSAN 2024 PAZAR   Saat :10.00

EK -1 (Ailenin maddi durumunu gösteren)Beyannamesini öğrenciniz okuldan alabilir. Öğrenci velisi, “EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname” ve eklerini, okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvurunun yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan başvuru belgesi sınav bitimine kadar saklanacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve

8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci

sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme

yaptırımı/cezası almamış olmak,

d.  Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın

111.600,00 (YÜZ ONBİR BİN ALTIYÜZ) TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin

tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.Veli serbest meslek sahibi ise 2023 yılına ait gelir vergisi matrahını gösteren belge,Ücretli veya maaşlı ise muhasebe veya ilgili kurumdan alınacak on iki aylık toplam gelirini gösteren belge veya aralık 2023 maaş bordrosu okula teslim edilecektir.

SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI :   17 MAYIS 2024

Yayın: 30.01.2024 - Güncelleme: 30.01.2024 22:23 - Görüntülenme: 62